maanantai 14. syyskuuta 2009

Tyylejä - Valoa ja vaaleita värejä

Rauhallinen, valoisa, raikas, kukallinen, nätti, rento, tyttömäinen, sinivalkoinen, tyylikäs, viihtyisä, persoonallinen, vanhaa ja uutta, puhdas, monipuolinen, lumoava, pirteä, lempeä, vaalea...Tyylimme pursuaa adjektiiveja.

Valoa ja vaaleita värejä kuvastaa hyvin tyylimme rauhallisuutta. Rauhallisuus viestii myös rentoutta. Kasvit ovat tyttömäisiä mutta samalla myös nättejä ja raikkaita. Puhtaus sekä vaaleat värit tuovat valoisuutta. Vanhat ja uudet huonekalut ovat tyylikkäitä ja persoonallisia. Sisustuksen järjestys on lumoava ja monipuolinen. Sinivalkoiset kukat ovat pirteitä ja tuovat samalla viihtyisyyttä. Vaaleat värit ovat lempeitä.

Tyyli on lähellä romantiikkaa, mutta koska nykyajan romantiikka määritellään niin laajasti, eivät jotkut tyyliämme kuvaavat sanat sovi romantiikkaan. Esimerkiksi sinivalkoinen ei sovi romantiikkaan, mutta tyyliimme sopii.

Tyylin ilmeneminen

Tyyli ilmenee sisustuksessa valoisana, viihtyisänä, tyylikkäänä,puhtaana, tyttönmäisenä

Huoneen tekee tyylikkääksi sen tunnelma sekä värit. Huoneen tekee tyttömäiseksi hempeät värit, kukkaset, kuviot. Valoisaksi huoneen tekevät lamput ja isot ikkunat, vaaleat huonekalut.

Tyyli ilmenee vaatetuksessa tyttömäisenä, renotna, raikkaana, persoonallisena, puhtaana, nättinä, kukallisena sekä tyylikkäänä. Tyttömäiseksi mekot ja hameet tekevät sen värit ja kuviot. Värit ja puhtaus tekevät vaatteet raikkaiksi.

Tunnelma:

Tunnelma on rauhallinen, koska se nousee selvästi esiin värien avulla. Tunnelma on myös sinivalkoinen, sillä molempia värejä on paljon. Kasvit ja kukkaset luovat luonnon läheistä tunnelmaa.

Tyylin henkilökuva:

Henkilöksi sopii nainen, joka on rauhallinen ja luontoa rakastava. Hän pitää sinisestä ja vanhasta esim. huonekalut. Hän pitää myös eläimistä. Asuu yksin. Hänellä on paljon harrastuksia jotka ovat jooga, taulujen maalaaminen, lenkkeily, kokkaus, lukeminen, viulun ja pianon soitto, keräilee maisemakuvia etenkin mustavalkoisia. On rento, siisti sekä järjestelmällinen. Hänellä on myös puutarha. Kuuntelee jazzia ja teknoa. Tykkää romanttisista ja vanhoista elokuvista. Hän pukeutuu lempeän värisiin vaatteisiin.

Romantiikan historia

Sai alkunsa Euroopassa ( Englannissa ja Saksassa ) 1700-luvulla. Taiteellinen ja intellektuaalinen suuntaus. Suuntauksen nimesi saksalainen filosofi Friedrich Scheling. Romantiikka painotti tunteita, mielikuvitusta sekä vapautta. Luonnon merkitystä korostettiin sekä kielessä että taiteissa. Romantiikan valtakausi ajottui vuosiin 1780-1840. Tuo helposti mieleen kynttilät, tunteet, satumaailman ja rakkauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti