maanantai 7. syyskuuta 2009

Tuohta puusta ja vähän muusta

Tuohi oli tänään päivän polttava aihe. Tuohen tekoa pohdittiin niin Nuoriyrittäjyys toiminnan kautta kuin materiaalin mahdollisuuksienkin kautta. Tekstiilitaiteilija Janna Syvänojan hyppysissä tuohi taipuu tarinallisiksi tekstiileiksi.

"Tuohi on koivun herkkä hipiä. Sillä on ihon muisti. Tein tuohesta sääkarttoja, kuukaudenkuvia. Keräsin värejä, tunnelmia ja näkymiä, paikan ja ajan merkkejä. Hetkiä elämän jatkumossa."
FORUMBOX
Puu ykkösten kanssa käytiin läpi tänään toinen toistaan kiehtovampia ideoita ja luonnoksia eri näköisistä, kokoisista ja eri tyyleihin soveltuvista puutuotteista. Pinnalle nousi mm. keskustelu tuohen mahdollisuuksista. Taivutetusta koivuvanerista valmistettuja tarjoiluvateja, joissa on tuohipinta laminoituna suunnittelee Tapio Anttila. Lisäksi repertuaariin kuuluvat tuohiset seinäelementit, jotka taipuvat niin kotiin kuin julkiseen tilaankin.


Tuotteita voi shoppailla mm. seuraavista nettikaupoista


Mitkä ovat parhaat nettikauppa löytösi? Täällä voit jakaa myös kiinnostavia shoppailulinkkejä.

- jori -

Yksi linkki lisää, Janna Syvänojan ihanat korut -päivi-

3 kommenttia:

  1. Tuohi on kiva, mutta sen saatavuus on huono. Käytännössä soitat paikalliselle metsänhoitoyhdistykselle, kysyt missä on kaadettavia koivuleimikoita ja keneltä voi kysyä lupaa tuohen ottamiseen. Tallustelet metsään alkukesästä terävän puukon kanssa...

    Työläs homma, mutta materiaali on hieno. Googlettamalla löytyy tietoa tuohen keruusta ja asian tiimoilta tehdyistä tutkimuksista.

    VastaaPoista
  2. Näitä Tapio Anttilan tuohijuttuja oli pari vuotta sitten esillä Milanon messujen aikaan Milanossa erillisessä esittelytilassa kaupungilla. Erilliset showroomit ovat aika tyypillisiä messujen aikaan ja hyvin monet suunnittelijat tekevät omia näyttelyitään ja kutsuvat sinne mediaa ja verkostojaan. Näihin showroomwihin tullaan myös mielellään, koska siellä on useimmiten suunnittelija paikan päällä kertomassa tuotteistaan.

    -päivi-

    VastaaPoista
  3. Ihan pakko on tuoda esille myös Janna Syvänojan ihanat puhelinluetteloista tehdyt korut. Kurkistelkaapa http://www.korutaideyhdistys.fi/syvanoja/index.htm.
    Ja tässä nähdään myös se, että alojen raja-aidat ovat aika näennäiset, Syvänojahan on valmistunut huonekalu- ja sisustusmuotoilun puolelta taideteollisesta korkeakoulusta ja työstänyt paljolti koruja ja myös näitä "tuohitekstiilejä".

    -päivi-

    VastaaPoista