keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Muhkeita pintoja ja monialaista osaamista




Monialainen yhteistyö mitä niin Timo ja Päivi peräänkuuluttivat kuin Taikin professorikin näkyy maailmalta tulevissa tuoleissa ja tuotteissa. Huonekalusuunnittelu on yhtälailla tekstiili kuin vaatetusalan ihmistenkin sarkaa ja päinvastoin. Pääasia kun idea on raikas, toimiva ja vieläpä toteutettavissakin oleva.Italialaisen Cappellinin tuoleissa yhdistyvät veistokselliset tekstiilipinnat tummaan metallijalkaan.



Ja loppujen lopuksi moneen design tuoliin idea tuntuu olevan vallan yksinkertainen. Edelläolevan tuolin muhkeat laskokset on saatu aikaiseksi kolmesta tällaisesta kiekosta. Muhkeista vekeistä voisi olla ainesta myös vaikkapa matoiksi tai ties miksi sisustuksen elementiksi. Loputon kokeilu ja tutkimusmatka tuntemattomienkin materiaalien syövereihin avaa jatkuvasti uusia ovia ja vaikuttaa koko muotoilun kentän uudelleen ja uudelleen asemointiin.




Cappellinin pöydässä polypropeleeni köysi muodostaa viidakkomaisen jalan pöydälle



Fernando ja Humberto Campanan veljeskaksikko on niittänyt näkyvyyttä myös kutkuttavilla kokeiluillaan, joissa paksu polypropyleeni köysi kietoutuu muhkeaksi istuinpehmikkeeksi.



Paksu köysi punoutuu ja kietoutuu vapaamuotoisesti polveillen väliin muodostaen sileää pintaa ja väliin jättäen jälkeensä suurempia tai pienempiä lenkuroita.



Campanan veljesten toisessa tuolissa taulusienentyyppinen materiaali muodostaa terhakkaa nukkapintaa.



Campanan nettisivut tarjoavat myös kävijälleen kokonaisvaltaisen elämyksen niin piirros, animaatio, ääni kuin tuotekuvamaailmojen kautta.




- jori -

1 kommentti:

  1. Uskaltaakohan näihin istua?
    Ensimmäinen menee lyttyyn, toinen solmuun ja vikassa munankuoret rikki, ainakin keikkahuilistin massalla!

    VastaaPoista