torstai 10. syyskuuta 2009

Eläköön upeat kirjat

Värien ja kankaiden maailmasta löytyy upeita kirjoja iltalukemiseksi.
Maija Pellonpää-Forss: Kankaanpainanta – välineet, suunnittelu, painaminen on kankaanpainannan perusteos niin aloitteleville kuin edistyneille painajille. Kirjassa käsitellään havainnollisesti kankaanpainantaa, värejä ja kuosin suunnittelua.
 

Harald Arnkil: Värit havaintojen maailmassa on perusteellinen annos värien havainnointia ja merkitystä.
 

Kirsi Niinimäki, Marjo-Riitta Saloniemi (toim.): Kretongista printtiin, suomalaisen painokankaan historia esittelee painokangaskuoseja yli sadan vuoden ajalta. Tee nostalginen nojatuolimatka suomalaiseen muotoiluun kuvioiden ja värien kautta.


Lehtinen, Mörö, Reijonen: Monipuolinen serigrafia, työvaiheet, välineet, materiaalit kertoo silkkipainon käytöstä taidegrafiikan tekemisessä. Menetelmiä voi soveltaa kankaanpainantaan tai erilaisten pintojen painamiseen. Hyviä esimerkkejä mm. rasteroinnin muokkaamisesta.

Seuraavaksi kipinkapin kirjastoon... marja-liisa

3 kommenttia:

  1. Höh, kommentteihin ei saa liitettyä kuvaa. Antiikki ja taidekirja eli se fiskarsin liike tarjoaa uutuuksissaan esimerkiksi Afrikan interiors nimistä kirjaa. Melkoinen väripläjäys, pitäis ostaa koululle.
    www.antiikkijataidekirjat.com
    kirjat on kivoja!!

    VastaaPoista
  2. Hienoja löytöjä! Onko kaikki kirjat koulun kirjastossa? Jos ei, niin shoppailemaan. Tänä syksynä meillä olisi vielä kirjabudjetissa varaa hankintoihin. Vinkatkaa.

    t. kirjastotäti jola

    VastaaPoista
  3. Hyvä pääanavaus. Marja-Liisa esitteli tekstiilialan perusteoksia, joista kankaanpainanta on tosin aivan uusi. Ihanaa, että Taideteollisessa korkeakoulussa jaksetaan tehdä alan tietotaitoa kirjoiksi asti. Olisipa mielenkiintoista saada esittelyt myös muiden alojen kirjallisuudesta, sellaisia ammattilaisten suosituksia perusteoksiksi.

    Ja Jolalle, kirjastotätinä, vinkki, että huono on kirjaston tilanne tällä hetkellä vain Serigrafia löytyy ennestään. Ja vähintään kahdet kappaleet tarvitsisimme muita, toiset kappaleet tarvitsisimme alan käyttöön työtiloihin.
    -päivi-

    VastaaPoista