keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Tädillä on selvästikin avaimet salaiseen pilkkuarkistoon

Mitäpä jos jonain päivänä siveltimesi maalaisikin pelkkiä pilkkuja - suuria, pieniä, pyöreitä, vähemmän pyöreitä, tiheään, harvaan ja koko maailmasi yksinkertaisesti täyttyisi pilkuilla? Näin kävi Yayoi Kusamalle jo kymmenvuotiaana. Sukellus pilkkujen ihmeelliseen maailmaan nielaisi naisen mukaansa ja pilkuttelu on siivittänyt naisen uraa niin maalausten, veistosten, ympäristöteosten kuin erinäisten tuotteidenkin saralla.

Joka naisen pilkku-unelma=)

....pitää sisällään mitäs muutakaan kuin oman hermokeskuksen

Mihin kaikkeen voit kierrättää kuosejasi, ideoitasi ja ajatuksiasi ja valloittaa maailmaa omalla kutkuttavalla tavallasi?
YAYOI-KUSAMA

- jori -

4 kommenttia:

  1. Voi jepulis. Ihan noin hurahtanut en sentään ole pilkkuihin, vaikka aikamoinen pilkkuintoilija olenkin : )
    -päivi-

    VastaaPoista
  2. Pilkkuja ja pisteitä - ja nyt ei äikän maikka tarkoita kirjoituksessa. Synkemmillä sävyillä pilkkuja löytyy Emmasta Hannu Väisäsen kokoamasta näyttelystä Koiran ja suden välissä. Yksi teos on hänen paikalla maalaamansa kiehtova mustan ja valkoisen rajamaita käsittelevä tutkielma.

    Teoksen harmaa hurmaa juuri pilkuillaan. Pilkut on maalattu ryppäissä, jolloin pensselin maalin vähenemisellä on merkityksensä. Emman sivuilta löytyy kuva juuri tämän teoksen maalaamisesta.

    Hannu Väisänen on pilkuttanut myös tekstiä. Hän ei siis ole suostunut yhden kategorian taiteilijaksi. Palkituista romaaneista teoksessa Vanikan palat on näkkärin pilkkuja kannessa - niiden kirjallisten pilkkujen lisäksi.

    Hanna

    VastaaPoista
  3. Hannu Väisäsen mielenkiintoisia kirjallisia pilkkuja löytyy myös Toiset kengät -kirjasta, siinä teoksessa kasvaa pojasta taiteilija..
    Suosittelen, marja-liisa

    VastaaPoista
  4. Tämähän on kuin Japanin Justiina, vain kaulin puuttuu vai tarttisko olla samuraimiekka?!
    keikkahuilisti

    VastaaPoista