torstai 10. syyskuuta 2009

Silkkipainoa puulle

Viimeiset viikot printit ovat nousseet yhä uudelleen ja uudelleen keskiöön. Kysymys siitä miten printtejä saa puulle on tupsahdellut useammasta kuin yhdestä suusta ulos. Lähes kaikkihan on mahdollista - kolmiulotteisen tuotteen voi pistää 3D tulostimeen ja tulostaa kuvan vaikka sun mikämoiselle pinnalle. Sitten on siirtokuvat, joista googlesta löytyy ohjeita joka lähtöön. Siirtokuvien tulostamiseen soveltuvaa siirtokalvopaperia saa meidän talossa Hirvosen Marja-Liisalta. Mutta sitten asiaaan....



Zaishu - tuoleilla, jakkaroilla ja pöydillä on pitkät perinteet. Tuotteiden muotokieli, silkkipainotekniikalla painetut kuviot ja tuotteiden olemus johdattelevat asiakkaan budhalaisten temppelien, japanilaisten perinteisten kimonojen ja luonnonmateriaalien kunnioituksen lähteille.

Zaishu tuotteet ovat GECA-sertifioituja (Good Environmental Choice Products). Tuotantoprosessissa on huomioitu ympäristöä säästävät menetelmät aina tuotteen energiatehokkaaseen pakkaamiseen ja kuljetettavuuteen saakka. Zaishu penkit painavat ainoastaan 3kg ja ne pakataan kuljetuksen ajaksi uudelleenkäytettävissä olevaan puuvillakääröön. Yhden tuolin vaatima tila kuljetuksessa on 40cm x 40 cm x 27 cm. Tuote kuuluu siis Flat-pack designiin.

Zaishu penkin hinta on Eurooppaan tilattuna 213€ ja tuote saapuu Australiasta Suomeen 10 - 14 päivän kuluessa.

Zaishu jakkarat painetaan käsin silkkipainotekniikkaa käyttäen. Hyvoninkadun alakerran painotilat ovat mahdollisuuksiltaan täydelliset tällaiseen puun silkkipainamiseen. Silkkipainoon käytetään vesiliukoisia painovärejä.

Milloinka siis aloitamme ensimmäiset kokeilut?

Zaishun sivuilta löydät myös blogin, jossa tuolit muuttuvat tarinoiksi - tarinoiksi, jotka matkaavat ihmiseltä ihmiselle, mantereelta ja kulttuurista toiseen. Lähde siis tutustumisretkelle ja löydä aivan uudet mahdollisuudet toteuttaa unelmasi.
- jori -

1 kommentti:

  1. Meillä on Hyvonin alakerrassa hyvät laitteet silkkipainon tekemiseen, eikun kokeilemaan..
    Värimme on tarkoitettu tekstiilikuiduille, mutta kyllä niillä voi kokeilla painamista myös puulle.
    Tervetuloa testaamaan, marja-liisa

    VastaaPoista