keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Tracon V:n hienoa puku satoa ja muuta kivaa :)

Tracon on cosplay ja anime/manga tapahtuma, kuten Animecon, Kikucon, Bakacon ja kaikki muut saman kaltaiset tapahtumat. Teema on kuitenkin vaihtuva, mutta ilmapiiri on kuin muissakin coneissa.
Tracon pidettiin perinteisesti tampereella Tampere-talossa (3.-4.7.2010).
Tarkoitukseni siis on kertoa: "miksi kirjoitan tästä blogiin?" :)

Vastaus siihen on: Cosplay.

Cosplay eli roolipukeutuminen koskettaa eniten näissä tapahtumissa vaikkakin yhtäpaljon kuin manga ja anime. Tämä oli nytten minun kolmas conini ja nautin siitä täysin siamauksin! Suurin coni ikinä Animeconin jälkeen, joka pidettiin viimevuonna helsingissä kaapelitehtaalla. Coneissa törmää erillaisiin puku kokonaisuuksiin ja on ihana katsella muiden hienoa käden jälkeä pitkän ja tuskallisen urakan jälkeen joka loppujen lopuksi tuottaa hedelmää. Kaikki puvut eivät kuitenkaan ole itse tehtyjä vaan coneista voi löytää myös ihan tilattuja pukuja mikä ei tietenkään ole paha asia! Aina tarkoitus coneissa ei ole pukeutua tai tehdä pukua itse vaikka jotkut saavat sen kuvan siitä, että conissa pitää olla se itse tehty puku muuten ei voi tulla coniin hengaamaan kavereiden kanssa.
 Syy tälläiseen cosplayjaamiseen on yleisimmin se, että on se jokin tietty suosikki anime/länsimaalainen sarja, josta on se suosikki hahmo jota haluaa ehdottomasti cossata tai kyseessä voi olla jokin suosikki bändikin tai ihan disney piirretty! Aiheita on äärettömiin joten en luottele kaikkia, eli toisinsanoen vain mielikuvitus on rajana.


Coneissa on useita erillaisia myynti pöytiä erillaisilta yhtiöiltä kuten: Urumi, Omoi, Blippo, Manga cafe jne.
Ulkomaalaisiakin yhtiöitä löytyy runsaasti!
Coneissa tapahtuu kaikkea muutakin kivaa, kuin pukujen ihailua ja myynti pöydillä pyörimistä, kuten voi käydä kuuntelemassa erillaisia paneeleja joistakin aiheista kuten larppaamisesta joka tunnetaan roolipelaamisena, cosplay näytöksiä ja kisoja voi käydä katsomassa ja jopa voi äänestää joskus parasta kilpailijaa! Tietenkin itsekkin voi osallistua kilpailuun, kuten minäkin tein heti ekassa conissani.



Luulenpa, että tässä taisi olla kaikki mitä nyt tällä hetkellä päässäni sain ajateltua! ;D Asiaa olisi kyllä rajattomasti. :)

                                                              Larxene/Sara kuittaa! (VA10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti