keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Piristävää, hauskaa, inspiroivaa ja puhdasta romanssia

Junjou Romantica


Junjou Romantica on Shungiku Nakamuran luoma yaoi sarja, joka keskittyy 3 erinlaiseen tarinaan. Ensimmäinen näistä on päätarina joka kertoo 18 vuotiaasta pojasta nimeltä Misaki Takahashi ja 28 vuotiaasta miehestä nimeltä Akihiko Usami. Toinen tarina, joka tunnetaan myös lisänimellä Junjou egoist, kertoo 29 vuotiaasta miehestä nimeltään Hiroki Kamijou ja 25 vuotiaasta miehestä nimeltään Nowaki Kusama. Kolmas tarina  tunnetaan lisänimellä Junjou terrorist, joka kertoo 35 vuotiaasta miehestä nimeltään Miyagi Yhou ja 18 vuotiaasta pojasta nimeltään Shinobu Takatsuki.
Misaki(vasemmalla) Akihiko(oikealla)


Päätarina


Misaki on opiskelija, joka asuu kirjailija Akihikon kanssa. Akihikoa kutsutaan lempinimellä Usagi (jota käyttävät ainoastaan Misaki ja tämän isoveli Takahiro Takahashi) Misaki tapasi Usagin silloin kun hän oli valmistautumassa Mitsuhashin yliopiston pääsykokeisiin. Usagi toimi silloin tämän tutorina jotta tämä pääsisi kouluun opiskelemaan. Mutta miksi Usagi niin tekisi? No Usagi oli sarjan alussa rakastunut tämän Isoveljeen, ja siksi auttoi Misakia. Tosin tämä rakkaus oli yksi puolista ja Usagi saa harmikseen kuulla että Takahiro aikoo mennä naimisiin. Misaki on huomannut Usagin pettymyksen ja samalla kun Misaki osoittaa tälle sympatiaa, Usagi yllättäen huomaa rakastuneensa Misakiin.

Nowaki(vasemmalla), Hiroki(oikealla)


Junjou egoist


Hiroki on yksi Mitsuhashin professoreista, jotka opettavat tietyssä yliopistossa. Tämä tapaa Nowakin sattuman varaisesti surressaan sitä että ei voi rakastaa sitä jota rakasti. Tämä hänen entinen rakastettunsa oli Usagi, (Hiroki ja Usagi ovat lapsuuden ystäviä) mutta tämän piti luovutaa, koska ei saanut vastausta tunteisiinsa. Nowaki on orpo ja tällä ei ole kunnon koulustusta, mutta tavattuaan Hirokin tämä vaatii häntä tutorikseen ja tämän kautta hän onnistuu kertomaan Hirokille, että rakasataa tätä ja samall hän pääsee opiskelemaan. Hiroki on ujo luonteinen, joka teki hankalaksi tunnistaa ja myöntää omat tunteensa Nowakia kohtaan. Hiroki ei pidä siitä, että häntä kutsutellaan lempinimillä mutta ainoa lempinimi, jonka tämä hyväksyy on Nowakin keksimä Hiro-san.

Miyagi(vasemmalla), Shinobu(oikealla)


Junjou terrorist


Miyagi on myös yksi Mitsuhashin professoreista, jolla on synkkä luonne ja menneisyys. Shinobu on Miyagin entisen vaimon pikkuveli, joka uskoo että syy miksi tämä rakastui Miyagiin johtuu kohtalosta ja lisäksi Shinobu haluaa Miyagin ottavan vastuun siitä, että tämä rakastaa tätä. Miyagi yrittää vastustaa koko asiaa, mutta loppujen lopuksi hän saakin huomata, että Shinobu onkin ainoa, joka pystyy auttamaan häntä päästämään irti synkästä menneisyydestään ja samalla Miyagi rakastuu tähän ja on kiitollinen siitä.

Nowaki ja Hiroki(vasen ylä kulma), Miyagi ja Shinobu(vasen ala reuna), Akihiko ja Misaki(oikealla) 

Miksi Junjou Romantica?


Tämä sarja on erittäin hauska ja piristävä monessa mielessä. Esimerkiksi on välillä ihan mukvaa rentoutua katsomalla muutama jakso tai lukemalla pätkän mangasta. Samalla sarja on erittäin piristävä esim. stressin keskellä tämä piristää kummasti ja antaa motivaation takaisin. Tämä sarja inspiroi minua monella tavalla esim. saan hyviä tyyli ideoita ja usein mieleen juolahataa loistavia, upeita ja hauskoja paitakuva ideoita. Lisäksi jos ei millään keksi mitään tyyli-, asu- tai väri-ideaa, siinäkin mielessä tämä on aivan loistava apu jotta työn tekeminen ja arki itsessään olisi hauskaa ja nautinnollista. No mikä tässä sitten on niin piristävää? Mielestäni juoni, hahmot ja musiikki ovat niitä piristävimpiä elementtejä. Ja vaikka tämä kertookin poika rakkaudesta se ei ole mikään huono ominaisuus. Miskikö? No siksi että onpahan vähän erikoisenpia rakkaus tarinoita katsottavaksi.
Miyagi, Shinobu, Usagi, Misaki, Hiro-san, Nowaki


Tekijä:Laura Lokkila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti