torstai 27. elokuuta 2009

KEKE - kestävää kehitystä

Maailma on pullollaan toinen toistaan kiehtovampia hylkiö esineitä, materiaaleja ja tykötarpeita. Kuviksen polttotilassakin lojuu satoja ja taas satoja hylkiöksi jääneitä piirilevyjä odottaen innokasta löytäjäänsä, saati sitten kun siirrytään Suurkirppikselle tai Tehdaskatu 13 sijaitsevaan Ekotoriin. Monasti pelkkä , löytöesineen muoto, väri, materiaali, entinen käyttötarkoitus voi antaa kimmokkeen uuden idean synnylle. Castor designin sivuilta löytyy toinen toistaan kiehtovampia uusia design tuotteita höystettynä upeilla tuotekuvilla ja fiiliksillä.

CASTOR DESIGN

Sivuilla on myös nerokasta webbi suunnittelua, varo vaan, ettet unohdu metsästämään ohitse kiitäviä peuroja =)

Kestävä kehitys on myös kulttuurista välittämistä, perinteiden ja tietotaitojen säilyttämistä ja soveltamista. Bokja designin kankaissa yhdistyvät ikiaikaiset tekniikat, taidokkaat brodeeraukset, perinteiset kukkakuviot ja runsaat värit herkullisiksi kokonaisuuksiksi, jotka saavat uudelleen verhotut kalusteet elämään toista tai kolmatta elämäänsä.

Bokja designin kankailla vetristyvät niin muotoilun tähtitaivaan klassikot kuin uudelleen henkiin herätetyt tyylihuonekalutkin.


Tanskalainen Anne Mette tutkii pintastruktuureja kierrätyskumin ja muiden materiaalien avulla. Eri paksuisten harjanteiden ja karkean sekä sileän pinnan vaihtelut muuntavat vanhat sisäkumit ja muovisuikaleet yleellisiksi tekstiilipinnoiksi.

Punainen paikka kudemateriaalissa viestii kovasta käytöstä jo ennen kuteeksi päätymistä.

Muotoilijakaksikon Tejo Remyn ja Rene Veen Huizenin käsissä vanhat tekstiilit paketoituvat kätevästi nojatuoliksi, hylkiölaatikot muuntautuvat liinoilla sidotuiksi hyllyköiksi ja humoristissävytteisillä kokeiluilla tuntuu olevan vain taivas rajana.

Parivaljakon käsissä vanhat huovat ovat muodostaneet kutkuttavia polkuja maton pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti