tiistai 15. joulukuuta 2009

Slow design ja pehmeiden arvojen paluu

Slow design ilmiönä on valtaamassa tilaa niin sisustuslehtien palstoilta kuin kutkuttavista design blogeistakin. Ilmiön on ottanut tarkasteluun myös Tikkurila uusien värimaailmojen suunnittelussa.

"Hitaassa elämäntyylissä on kysymys valintojen tekemisestä elämänlaadun parantamiseksi. Karsitaan turha, tehdään tärkeät asiat viimeisen päälle ja varataan tekemiselle aikaa. Ilmiö heijastuu hitaaseen sisustamiseen siten, että pääpaino ei ole ennakkoon tarkasti paperille tehdyssä suunnitelmassa vaan luovassa prosessissa, jossa itse tekeminen sekä loppuun asti viety viimeistely saavat näkyä." Tikkurila

Kiireettömyys, merinovillan lämpö ja pintojen kutkuttavuus huokuu myös Rotterdamilaisen 29 vuotiaan Christien Meindertsmanin jättiläismäisistä neuletuotteista.

Merinovillaisen neuleen rinnusta somistaa lammasvaliomerkki ja käyttäjä voi hetkellisesti kokea olevansa valiokaartia =)


Frederique Morrelin slow designiin luokiteltavien vintage ristipistotöiden tarinoissa vilahtelee alppimaisemat, kukkakedot ja vanhat käsityöt saavat uuden elämän. Slow design on kannanottoja kestävämmän muotoilun, hyvänolon ja vähemmän on enemmän ajattelun puolesta.

- jori -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti